Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@05:25:51 GMT

دیزل ژنراتور را بیشتر بشناسید

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۰۱۴۲۱

دیزل ژنراتور را بیشتر بشناسید

قطعی برق حتی به مدت کوتاه می‌تواند خسارت‌های جبران ناپذیری به بخش‌های مختلف صنعت وارد کند. آیا تا کنون به این مسئله فکر کرده‌اید که در صورت قطعی برق چگونه می‌توان برق مورد نیاز و یا به عبارتی برق اضطراری را برای مراکز مختلف تأمین نمود. ممکن است بارها شنیده باشید که مراکزی مانند بیمارستان‌ها به منبع تأمین برق اضطراری مجهز می‌باشند اما به احتمال زیاد با کارکرد دستگاه‌های تأمین کننده آن آشنایی ندارید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 دیزل ژنراتور دقیقا همان دستگاهی که به جبران قطعی برق، انرژی الکتریکی مورد نیاز بخش‌های صنعتی و مسکونی را تأمین می‌کند. مسئله اینجا است که با توجه به ولتاژ برق مورد نیاز برای واحدهای مختلف چگونه می‌توان به دیزل ژنراتور به عنوان یک منبع جایگزین تأمین کننده برق اعتماد کرد. در ادامه به صورت مفصل‌تری این دستگاه را معرفی می‌کنیم.

ژنراتور

قبل از این که راجع به دیزل ژنراتور صحبت کنیم، بهتر است با ژنراتور آشنا  شوید. ژنراتور الکتریکی وسیله‌ای است که می‌تواند با حرکت چرخشی خود برق تولید می‌کند. طبیعتا  قطعی برق در ایجاد عملکرد دستگاه‌های مختلف اختلال ایجاد می‌کند. ژنراتور با تولید نیروی الکتریسیته از ایجاد اختلال در عملیات و فعالیت‌های روزانه در بخش‌های مختلف صنعتی و مسکونی جلوگیری می‌کند. در تعریف این دستگاه بهتر است چنین بگوییم که ژنراتور انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. دو نکته مهم در این جمله وجود دارد. نکته اول این است که انرژی مکانیکی در ژنراتور از یک منبع بیرونی به دست می‌آید. نکته دوم که بسیار مهم است و باید به آن توجه کنید این است که ژنراتور واقعا برق تولید نمی‌کند بلکه به عنوان یک مبدل انرژی عمل کرده و محصول خروجی آن انرژی الکتریکی است.

موتور ژنراتور با سوخت‌های مختلف کار می‌کند. این سوخت‌ها شامل دیزل، بنزین، پروپان و یا گاز طبیعی می‌شود. با توجه به حجم و قدرت خروجی موتور نوع سوخت نیز متفاوت است. به عنوان مثال موتورهای کوچک با بنزین و موتورهای بزرگ تر با سوخت دیزل کار می‌کنند. بر این اساس می‌توان گفت ژنراتورها دارای شکل‌های فیزیکی و الکتریکی مختلفی هستند که کاربردهای متفاوتی برای آن‌ها تعریف شده است.

دیزل ژنراتور

 آشنایی با ژنراتور شما را به درک صحیح‌تری نسبت به دیزل ژنراتور می‌رساند چون این دستگاه تلفیقی از موتور دیزل و ژنراتور الکتریکی است. اصلی‌ترین کاربرد این دستگاه تولید و تأمین انرژی اکتریکی برای مواقعی است که که سیستم‌های مختلف در پی قطعی برق به دنبال جایگزین مطمئنی هستند. ژنراتورهای دیزلی با استفاده از موتور دیزلی و ژنراتور، برق تولید می‌کنند. بنابراین می‌توان انتظار داشت سوخت مصرفی این دستگاه، از نوع سوخت دیزلی باشد. این نوع سوخت مایع با احتراق حرکت چرخشی موتور دیزلی را فراهم می‌سازد. در مورد سوخت دیزلی باید بدانید که این نوع سوخت در مقایسه با بنزین و دیگر سوخت‌ها در دمای بالاتری می‌سوزد. به همین خاطر قدرت بیشتری برای ژنراتور تأمین می‌کند. همین مسئله ژنراتور دیزلی را برای تولید ولتاژهای مختلف کارآمد ساخته است. از آنجا که این وسیله نیروی ولتاژ را به صورت پیوسته تأمین می‌کند، به خوبی نوسانات برق را تنظیم می‌کند.

دیزل ژنراتور چگونه کار می‌کند؟

در این دستگاه، احتراق سوخت دیزلی سبب تولید انرژی مکانیکی می‌شود و در ادامه انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی تبدیل می‌گردد. به این صورت که ابتدا هوا به ژنراتور منتقل و تزریق می‌شود. زمانی که هوا داخل ژنراتور فشرده شد، نوبت به تزریق سوخت دیزل می‌رسد. در این زمان احتراق اتفاق می‌افتد و ژنراتور شروع به حرکت چرخشی می‌کند. به این ترتیب انرژی مکانیکی توسط موتور دیزل تأمین شده و ژنراتور آن را به انرژی اکتریکی تبدیل می‌کند. میزان توزیع این نیرو نیز با توجه به نیاز تجهیزات مختلف صورت می‌گیرد. به عبارتی دیگر موتور دیزل با سوزاندن سوخت خود نیروی لازم برای حرکت ژنراتور را فراهم می‌سازد. ژنراتور نیز با استفاده از دینام انرژی حرکتی یا مکانیکی را به برق تبدیل می‌کند.

دیزل ژنراتور به عنوان مهمترین منبع تولید برق اضطراری در بخش‌های  مختلف مانند واحدهای مسکونی، مراکز تجاری، بیمارستان‌ها، فرودگاه‌ها، کارخانه‌ها و غیره شناخته می‌شود. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های ژنراتورهای دیزلی ارزان بودن سوخت آن‌ها است. سوخت دیزلی بسیار ارزان‌تر از سوخت‌های بنزینی است و از لحاظ اقتصادی به صرفه است. ضمن این که موتورهای دیزلی نسبت به موتورهای بنزینی  مصرف سوخت کمتری دارند. جالب است بدانید هرچه ژنراتورهای دیزلی بزرگ‌تر باشند، راندمان و بازدهی بیشتری دارند. بنابراین ظرفیت بالایی در تأمین برق مورد نیاز برای مراکز مختلف دارند. از این رو در هر جایی که نیروگاه‌های برق در دسترس نیستند، استفاده از دیزل ژنراتور  انتخاب ایده آلی برای تولید برق موقت است.

دیزل هوا خنک

در ژنراتورهای دیزلی آزاد شدن انرژی شیمیایی حاصل از احتراق سوخت‌ها حرارت و گرما تولید می‌کند‌. اگر این حرارت دفع نشود از دمای ذوب قطعات داخل موتور دیزل مانند پیستون‌ها و سوپاپ‌ها بالاتر رفته و سبب ذوب شدن این قطعات می‌شود. همچنین ممکن است افزایش بیش از حد دما روغن روی قطعات دیزلی را بسوزاند. به همین خاطر وجود یک سیستم خنک کننده در موتور دیزل ضروری است. این سیستم خنک کننده می‌تواند حرارت را جذب کرده و به بیرون انتقال دهد. دیزل‌های به کار رفته در ژنراتورهای تولید برق از سیستم‌های هوا خنک با آب خنک تشکیل می‌شوند. دیزل هوا خنک در واقع موتور دیزلی است که از سیستم هواخنک تشکیل شده است. این سیستم دارای یک فن است که هوای خنک را به داخل موتور دمیده و آن را خنک می‌کند. عملکرد صحیح این سیستم خنک کننده عمر مفید و کارایی دیزل ژنراتور را افزایش می‌دهد.

دیزل هواخنک بر خلاف دیزل آب خنک فاقد قطعاتی مانند رادیاتور، پمپ آب و متعلقات دیگر می‌باشد. به همین دلیل سرویس و نگهداری از آن راحت تر است. ضمن این که وزن دستگاه به طرز چشمگیری کاهش می‌یابد. دیزل هوا خنک مزایای بیشتری نسبت به دیزل مایع خنک دارد. دیزل ژنراتور هواخنک مشکلاتی از قبیل یخ زدگی در هوای سرد و خوردگی قطعات موتور بر اثر استفاده از آب نامناسب را ندارد. در مقابل این دیزل هنگام کار سر و صدای بیشتری دارد. آن هم به دلیل تلرانس بیشتری است که قطعات آن دارد چون این نوع دیزل به ناچار در شرایط گرمتری کار می‌کند‌.

بهترین فروشگاه خرید انواع دیزل ژنراتور

ژنراتورهای دیزلی و متعلقات آن‌ها به سرویس، نگهداری و گاهی نیز به تعمیر نیاز دارند. از طرفی چون عملکرد نادرست هر کدام از بخش‌های این دستگاه به طور جدی به سازمان‌های مختلف خسارت وارد می‌کند، انتخاب درست دیزل ژنراتور و سیستم‌های خنک کننده آن‌ها هنگام خرید اهمیت بسیار ویژه‌ای دارد و توجه و تخصص  بسیاری می‌طلبند. فروشگاه سعدی در راستای آبادانی واحدهای صنعتی و رشد اقتصادی کشور به شما کمک می‌کند که به انتخاب درستی در خرید، تعمیر، کوپلینگ و سرویس این تجهیزات برسید. فروشگاه سعدی در فروشگاه مرکزی و کارگاه اختصاصی خود تیم متخصص و مجربی دارد که آماده خدمت رسانی به هم وطنان خود هستند. این فروشگاه چهار دهه سابقه درخشان دارد و نزدیک به سه دهه نیز در زمینه انجام عملیات کوپلینگ دستگاه‌های مختلف مانند ژنراتورهای دیزلی فعالیت می‌کند.

برای خرید انواع ژنراتور، موتورهای دیزلی و دیزل‌ هوا خنک  از طریق لینک زیر وارد سایت رسمی فروشگاه شده و در لیست محصولات قابل عرضه محصول مورد نظر خود را انتخاب کرده و سفارش دهید. این سایت خدمات پس از فروش و پشتیبانی بیست و چهار ساعته برای مشتریان خود ارائه می‌دهد.

http://www.saadico.com/

منبع: فارس

کلیدواژه: ژنراتور دیزل برق انرژی انرژی الکتریکی انرژی مکانیکی دیزل ژنراتور موتور دیزل سوخت دیزلی مورد نیاز خنک کننده سوخت دیزل نوع سوخت دیزل هوا قطعی برق هوا خنک سوخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۱۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید رییسی از کارخانه ایران خودرو دیزل

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سید ابراهیم رییسی رییس جمهور صبح امروز سه شنبه همزمان با روز کارگر با حضور در کارخانه ایران خودرو دیزل ضمن بازدید از بخش‌هایی از کارخانه از جمله سالن خط تولید، با تعدادی از کارگران نیز گفت‌وگویی صمیمانه و چهره به چهره داشت و وضعیت شغلی و معیشتی آنها را جویا شد.

این کارخانه در مساحتی بالغ بر ۷۶۰ هزار متر مربع با ۵ هزار و ۵۰۰ نفر پرسنل سالانه ۲۲ هزار دستگاه محصولات باری کشنده شامل کامیون، کشنده و کامیونت و ۱۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه محصولات مسافری شامل ون، اتوبوس و مینی بوس تولید می‌کند.

یادآور می شود؛ کارخانه ایران خودرو دیزل با اهتمام ویژه دولت مردمی به امر تولید، در سال گذشته رشد تولید بیش از ۶۰۰ درصدی را محقق کرده و برای افزایش آن تا سال ۱۴۰۴ نیز هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی شده است.

کد خبر 6092890

دیگر خبرها

  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • هر راننده معترضی ضد انقلاب و اراذل نیست؛ سوخت راننده افغان بیشتر از ایرانی است!
  • علائم و نشانه‌های مالاریا را بشناسید
  • شهید جوادی را بهتر بشناسید
  • رئیسی از کارخانه ایران خودرو دیزل بازدید کرد
  • بازدید آیت‌الله رئیسی از کارخانه ایران خودرو دیزل
  • بازدید رئیسی از کارخانه ایران خودرو دیزل
  • بازدید رییسی از کارخانه ایران خودرو دیزل
  • تلویزیون‌های UHD واقعی را بشناسید 
  • مرگبارترین اتوبان‌های تهران را بشناسید